Det råder en stor träningshets i Sverige. På stadens gator kan man se träningsskor på var och varannan människa och vad gör vi på vår fritid om inte att bege oss ut i spåret för att springa. Många är det även som satsar på att göra den svenska klassikern.

Att lyckas klara av den svenska klassikern är för många något som man vill bocka av. Och visst har det många fördelar. Fler och fler väljer att ha med sin prestation på sitt CV för att visa att man är lite av en renlevnadsmänniska och att man inte ger upp utan kan fullfölja det man åtar sig att göra. För när det kommer till klassikern så sträcker sig den över ett år och det är fyra olika moment man måste göra.

Se klassikern på TV

I och med att fler och fler väljer att börja träna så kan man nu även följa klassikern på tv genom fyra personer som ska fullfölja den. Det är SVT som står för produktionen och då det är allt från elitidrottare till vanliga Svenssons som är med så får man känslan av att det inte är omöjligt.  Om man funderar på att göra klassikern är detta otroligt lärorikt att se på då man även får en bra uppskattning om hur mycket det är som man behöver träna. Att ha bra träningsutrustning är även det en viktig förutsättning för att så smidigt och smärtfritt som möjligt klara av de olika grenarna. På footmall.se finner du ett stort utbud av skor för att komma i form. För är du otränad är det viktigt att börja promenera och att ta det enkelt. Sedan är tipset att köpa ett gymkort som du besöker kontinuerligt för att kicka igång konditionen och viljan att klara loppet. Och självklart kommer du göra det!