Är du intresserad av hälsa och träning är en PT-utbildning något för dig. Men vad är egentligen nästa stora hälsotrend?

Alla de som älskar att jobba med hälsa på ett helhetsmässigt sätt borde göra det. Som tur är finns det just sådana utbildningar, till exempel PT-utbildningen som du hittar hos Intensive PT. Det är en intensivutbildning som gör dig till en licensierad personlig tränare och du studerar på distans. När du studerar hälsa på ett holistiskt sätt får du inte bara koll på muskelmassan byggande, utan även anatomi och fysiologi, vad som gör att kroppen mår bra, kost och näring med mera. Det är med andra ord större än att sitta vid en maskin och upprepa samma övning tre gånger tio gånger.

 

Hälsotrenden som spås bli stor

Men vad är egentligen nästa stora hälsotrend? Enligt forskare som tittat närmare på mat och hälsa är det så att vi ska äta en stor frukost och ingen mat efter klockan 20.00 på kvällen. Frontmata alltså din dag med kalorier, ät en lagom lunch, mellanmål med frukt och grönt för att sedan avsluta med en lättare middag. Ingen kvällsmacka eller för guds skull, nattmacka. I artiklar både här och här går det att läsa om hur det inte är särskilt bra att äta precis innan läggdags utan att låta kroppen gå in i ett vilade fasteläge innan det är tid att sova. En stor frukost är däremot bra och forskning visar att detta är förknippat med lägre vikt, mindre diabetes, lägre blodtryck och ett friskare hjärta.

Mättnadskänslor är dessutom svagare om kvällarna, så det är lättare att trycka i sig godis och annat efter middagen för att fylla upp. Men se till att inte göra det, då stärker du din inre klocka och du håller lättare din vikt – samtidigt som din hälsa blir bättre.

 

Samtidigt är det viktigt att veta om hur sammanvävd den fysiska och psykiska hälsan är. Stress är något många känner till exempel, och detta skadar verkligen hälsan om det går för långt. Hela fem av tio känner oro för att stressen skadar deras hälsa. Mer om detta kan man läsa om i denna artikel i Dagens Nyheter.